Työnohjaus on työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä koulutetun työnohjaajan avulla. Työnohjauksen tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen. Lisätietoa työnohjauksesta www.suomentyonohjaajat.fi


Tarjoan yksilö- ja ryhmätyönohjausta (ryhmän koko max 6 henkilöä). Olen ohjannut 20 vuoden ajan työntekijöitä ja vapaaehtoisia sosiaali- ja terveysalalla julkisella ja yksityisellä sektorilla, kirkossa ja ihmisoikeusjärjestöissä.  Olen STOry:n (Suomen työnohjaajat ry) jäsen. Kuulun HUSin ja Helsingin kaupungin työnohjaajarekisteriin.  Työnohjaussopimuksia räätälöin työntekijän ja työpaikan tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan.

Olen perehtynyt työn henkiseen kuormittavuuteen, myötätuntouupumisen riskiin ja kirjoittanut siitä kaksi kirjaa: Auttamisen rajoilla (Edita, 2007) ja Rajansa kaikella (Edita, 2012).

Mistä työnohjauksissa puhutaan?

Työnohjauksissa puhutaan työkokemuksista koko elämäntilanne huomioiden. Tutkitaan perustehtävää, työn rakenteita ja vuorovaikutussuhteita (asiakas-, työtoveri- ja esimiessuhteita). Huomio kiinnitetään henkiseen kuormittavuuteen, ammatilliseen toimintaan ja siinä vahvistumiseen sekä aina läsnäolevaan potentiaaliseen kasvuun ihmisenä-ammattilaisena. 

Yksilötyönohjaus antaa laajemmat ja syvällisemmät mahdollisuudet tutkia henkilökohtaisia työkokemuksia. Yksilötyönohjaus ei ole terapiaa, mutta se voi sisältää terapeuttisia elementtejä tarjotessaan tilaisuuden pohtia työpainetta ja voimavaroja henkilökohtaisin sanoituksin prosessinomaisesti. Itsetuntemuksen lisääntyminen ammattilaisena ja yksilöllisenä ihmisenä vahvistaa työtyytyväisyyttä emotionaalisesti kuormittavassa työssä.